wat is cloud computing?

Cloud Computing

wat is cloud computing?

Om cloud computing te begrijpen, moet u onderscheidt maken tussen de publieke, private en hybride cloud, evenals PaaS, SaaS en IaaS cloud-modellen.

Wat is cloud computing?

Cloud computing is een algemene term voor de levering van hosting diensten via het internet.

Cloud computing stelt bedrijven in staat om een enorm computer network te gebruiken wat voor de komst van de cloud nog moest worden gebouwd en onderhouden wat voor hoge kosten zorgde. In plaats van een eigen serverhuis huur je tegenwoordig de cloud met als gevolg een heleboel capaciteit voor minder.

Cloud computing belooft een aantal aantrekkelijke voordelen voor bedrijven en eindgebruikers. Drie van de belangrijkste voordelen van cloud computing zijn onder meer:

• Self-service provisioning: Eindgebruikers kunnen IT-middelen voor bijna elk type van werklast on-demand krijgen.
• Elasticiteit: Bedrijven kunnen opschalen met een toename in computergebruik maar ook downscalen bij een afname in gebruik.
• Pay per use: IT-middelen worden gewaardeerd tegen een granulair niveau, zodat gebruikers alleen betalen voor de middelen en werklast die zij vereisen.

Cloud computing-diensten kunnen private, publiek of hybride zijn.

Private cloud

Private cloud-diensten worden geleverd vanuit een business ‘datacenter aan interne gebruikers. Dit model biedt veelzijdigheid en gemak, met behoud van beheer, controle en beveiliging. Interne klanten kunnen al dan niet worden gefactureerd voor de diensten door middel van IT terugboeking.

Publieke cloud

In de publieke cloud-model, een derde partij leverancier levert de cloud service via het internet. Public cloud-diensten worden verkocht on-demand, meestal per minuut of per uur. Klanten betalen alleen voor de CPU-cycli, opslag of bandbreedte die ze verbruiken. Toonaangevende publieke cloud providers onder Amazon Web Services (AWS), Windows Azure, IBM / SoftLayer en Google Compute Engine.

Hybride cloud

Hybride cloud is een combinatie van publieke cloud-diensten en on-premises private cloud – met orkestratie en automatisering tussen de twee. Bedrijven kunnen bedrijfskritische workloads of gevoelige toepassingen op de private cloud kan draaien tijdens het gebruik van de publieke cloud voor bursty workloads die on-demand moet schalen. Het doel van de hybride cloud is om een ​​uniforme, geautomatiseerde, schaalbare omgeving die gebruik maakt van al dat een publieke cloud-infrastructuur kan bieden, met behoud van de controle over bedrijfskritische data te creëren.

Hoewel cloud computing met de tijd is veranderd, is het altijd verdeeld in drie soorten diensten: infrastructuur als een service (IaaS), platform als een service (PaaS) en software als service (SaaS).

Infrastructure as a service

IaaS providers zoals AWS leveren een virtuele server aanleg en opslag, evenals applicatieprogramma-interfaces (API’s) waarmee gebruikers workloads migreren naar een virtuele machine (VM). Gebruikers hebben een toegewezen opslagcapaciteit en starten, stoppen, de toegang en het configureren van de VM en de opslag zoals gewenst. IaaS providers bieden kleine, middelgrote, grote extra grote en geheugen- of berekenen geoptimaliseerd gevallen naast aangepaste gevallen, verschillende werkdruk nodig.

Platform as a service

In de PaaS-model, aanbieders hosten development tools op hun infrastructuur. Gebruikers hebben toegang tot deze tools via het internet met behulp van API’s, webportals of gateway software. PaaS wordt gebruikt voor algemene software-ontwikkeling en vele PaaS-providers zullen de software hosten nadat het is ontwikkeld. Gemeenschappelijke PaaS aanbieders behoren Salesforce.com’s Force.com, Amazon Elastic Beanstalk en Google App Engine.

Software as a service

SaaS is een distributiemodel dat software applicaties via het internet levert; deze worden vaak genoemd webservices. Microsoft Office 365 is een SaaS aanbieden voor de productiviteit van software en e-maildiensten. Gebruikers hebben toegang tot SaaS-toepassingen en diensten vanaf elke locatie met behulp van een computer of mobiel apparaat met internettoegang.

CLOUD ONTWIKKELINGEN & NIEUWS
I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )
Word lid van meer dan 3.000 bezoekers die geregeld onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste ontwikkelingen op gebiedt van gratis cloud producten met leuke aanbiedingen voor een uitbreiding.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *