Gratis cloud opslag met Google Drive

Google drive cloud

Google Drive is een online opslag dienst die een tekstverwerker, presentatie, en spreadsheet-programma biedt, met als doel een mooi alternatief voor Microsoft Office.

Het fijnste van Google Drive is de interface die makkelijk te gebruiken is en alles wordt automatisch online opgeslagen.

Binnen Google Drive. kunnen bestanden bewerkt wordt zoals je dat normaal met office doet, denk aan documenten (Word), slides (PowerPoint), en sheets (Excel). Ook kun je formulieren en tekeningen bewerken.

Google Drive slaat bestanden op in je Google account met een limiet van 15 GB opslagruimte,of je nu op kantoor documenten of bestanden als foto’s en muziek bewerkt, altijd overal toegang.

Voordelen:

 • Geen software download nodig
 • Opslaan in populaire bestandsformaten
 • 15 GB gratis opslagruimte
 • Bestanden en mappen delen met anderen
 • Miniatuurafbeeldingen van documenten voordat je ze opent
 • Open een verscheidenheid aan bestandstypen
 • Sla bestanden van je account op via een Windows- of  Mac desktop
 • Mobiele gebruikers kunnen de Google Drive-app op hun Android of iOS-apparaat installeren
 • Live-spellingcontrole voor Docs, Dia’s, formulieren en tekeningen
 • Activity Monitor bij te houden van wijzigingen in bestanden
 • Meerdere mensen kunnen een bestand in een keer bewerken
 • Live chat wordt ondersteund wanneer meerdere mensen gebruiken hetzelfde bestand

Nadelen:

 • Spellingcontrole moet handmatig worden gelanceerd in Google Spreadsheets
 • Geconverteerde bestanden hebben een grootte limiet

Bestandsformaten

Google Drive biedt volledige ondersteuning voor verschillende bestandstypen, deze kun je openen en opslaan in de volgende formaten:

DOCX
HTML
PDF
PNG
PPTX
SVG
TXT
XLSX

Zoals je kunt zien, populaire Microsoft Office formaten als DOCX, PPTX, en XLSX, worden volledig ondersteund in Google Drive.

De bestandsformaten hieronder kunnen geopend worden met Google Drive, maar kunnen niet worden opgeslagen in datzelfde formaat:

3GPP, AI, AVI, BMP, C, CPP, CSS, DOC, DXF, EPS, FLV, GIF
H, HPP, JPEG, JS, MOV, MPEG4, MPEGPS, MTS, Pages, PHP
PPT, PS, PSD, RAR, TTF, WebM, WMV, XLS, XPS, ZIP

Google Drive en Microsoft Office

Het belangrijkste verschil tussen de Microsoft Office suite en Google Drive is dat Google Drive in de cloud draait waardoor je geen software hoeft te downloaden. Dit betekent dat je bestanden online kunt opslaan zonder gebruik te maken van een lokale opslagruimte zoals MS Office vereist.

Microsoft Office heeft extra software die je krijgt bij het installeren van de hele suite zoals een e-mail programma (Oultook), database manager programma en notitieboek software. Als alternatief heeft Google Drive een tekenprogramma (Google Sketch) en een vorm bouwer.

De een is gratis en de ander is betaald ze maken echter gebruik van soortgelijke bestandstypen en beide bevatten een aantal van dezelfde instrumenten, zoals spreadsheet formules, het importeren van afbeeldingen, spellingcontrole, en de mogelijkheid om tabellen en grafieken te maken.

Over het algemeen hebben zowel Google Drive en Microsoft Office hun eigen collectie van bruikbare en niet-zo-handige functies.

Wat wij van de Google drive cloud vinden

Je kunt ieder type bestand naar Google Drive opslaan zoals programma’s, afbeeldingen, video’s.

Uitmuntend is het gemak waarmee je bestanden kunt delen met anderen. De aansluiting met de meeste office programma’s of andere tekstverwerkers werkt altijd perfect. Je kunt gewoon een document op Google Drive maken en vervolgens delen met wie je maar wilt. Zolang  je een webbrowser hebt die is aangesloten op het internet, kun je bestanden bekijken en bewerken wat veel gemakkelijker is dan desktop software.

Tot slot is Google drive een super cloud waar we in de toekomst nog veel van mogen verwachten, nieuwe functies worden regelmatig toegevoegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *