Wat is dat software as a service?

Software as a service

Uitleg over Software as a Service (SaaS)

Software as a Service (SaaS) of Software als een Service is een software distributie model waarin applicaties worden gehost door een leverancier of dienstverlener en beschikbaar worden gemaakt voor klanten en toegankelijk zijn via een web interface.

SaaS is een steeds meer voorkomend model dat onderliggende technologieën biedt om webservices en service-oriented architecture (SOA) te ondersteunen en nieuwe ontwikkelings-benaderingen toegankelijk te maken aan een groter publiek. Denk aan de ontwikkeling van Ajax applicaties die ontwikkeld kunnen worden in de cloud en zodoende voor een groter publiek beschikbaar zijn.

SaaS is nauw gerelateerd aan de ASP (application service provider) en is een gangbaar model geworden voor on demand online software modellen. In het software on demand model geeft de provider haar klanten toegang tot een enkele kopie van een applicatie via een netwerk gebaseerde toegang (web based access).

Voordelen van het SaaS-model:

  • Eenvoudiger beheer.
  • Automatische updates en patches.
  • Compatibiliteit: Alle gebruikers hebben dezelfde versie van de software.
  • Gemakkelijker samenwerken.
  • Wereldwijde toegankelijkheid.

 

Het traditionele model van softwaredistributie waarin software wordt gekocht en op computers van consumenten wordt geïnstalleerd, wordt traditioneel aangeduid als software als een product. Maar dat is met de komst van SaaS natuurlijk verleden tijd aan het worden.

CLOUD ONTWIKKELINGEN & NIEUWS
I agree to have my personal information transfered to GetResponse ( more information )
Word lid van meer dan 3.000 bezoekers die geregeld onze nieuwsbrief ontvangen met de laatste ontwikkelingen op gebiedt van gratis cloud producten met leuke aanbiedingen voor een uitbreiding.
We hate spam. Your email address will not be sold or shared with anyone else.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *