Veilig bestanden uitwisselen met pcloud

pCloud

pCloud is een gratis cloud opslag provider die 10 GB gratis opslagruimte biedt. Met de mogelijkheid om meer gratis opslagruimte te krijgen met een maximum tot 20 GB.

Deel met iedereen mappen en bestanden, kopieer sociale media foto’s aan je account en beheer alles daar tussenin met een mobiele app, via een web interface, en via een desktop programma.

Iedereen die zich inschrijft met pCloud krijgt direct 10 GB gratis opslagruimte.

Er zijn tal van dingen die je kunt doen om meer vrije ruimte te verdienen, zoals je vrienden uitnodigen om hun eigen account aan te maken of het liken van de pCloud Facebook pagina.

Voordelen:

 • Tot 20 GB gratis opslagruimte.
 • Geen snelheidslimiet op downloaden of uploaden.
 • Geen limiet in bestandsgrootte.
 • Eenvoudig bestanden filteren, bestanden zoals afbeeldingen, geluid, video, documenten, enz.
 • Upload hele mappen via de website.
 • Zoek door al je bestanden via de website en de mobiele app.
 • Deel bestanden met niet-pCloud gebruikers.
 • Stream mediabestanden.
 • Bestanden toevoegen via een externe URL.
 • Ondersteunt offline bestanden (bekijken en bewerken).
 • Iedereen kan bestanden naar je account uploaden via een gedeelde URL.
 • Mogelijkheid om bestanden naar je account te verzenden met een uniek e-mailadres.
 • Verbindt met je account via WebDAV.
 • Backup foto’s van Facebook, Instagram en Picasa naar je pCloud account.
 • Beheer gedeelde bestanden via de website, desktop software en mobiele app.
 • Favoriete mappen voor snelle toegang.
 • Optie om automatisch foto’s en video’s te uploaden naar de mobiele app.

Nadelen:

 • Kan gedeelde bestanden en mappen niet met een wachtwoord beveiligen.

Bestanden delen met pCloud

Hoewel de gedeelde bestanden en mappen niet kunnen worden beveiligd met een wachtwoord, zijn er daarentegen andere handige functies waarmee het delen van je pCloud bestanden met anderen makkelijk gaat.

Er zijn twee manieren om mappen op je pCloud account te delen:

De eerste manier is openbare toegang, dus bijvoorbeeld een link die door iedereen op het internet te downloaden is. Je kunt dit type koppeling voor al je bestanden maken via zowel de website als de pCloud mobiele app. Via de app kun je deze links naar anderen versturen via SMS, e-mail, Twitter en Facebook. Ontvangers zonder pCloud account kunnen dit type koppelingen ook openen en zelfs downloaden in ZIP formaat.

Je kunt ook pCloud gebruikers uitnodigen om mappen op jouw account te bekijken (toegang verlenen). Je kunt uitgenodigde pCloud gebruikers dan toestemming geven om bestanden te bekijken, te maken, te wijzigen of te verwijderen. Je kunt mappen delen vanaf de website, het desktop programma en de mobiele app.

Anders dan met andere cloud opslag providers kun je ook ruimte delen met andere pCloud gebruikers, dus ipv een map te delen deel je bijvoorbeeld 1 GB aan opslagruimte. Dit betekent dat je een link naar een van je mappen deelt om deze toegankelijk te maken voor het publiek.

Wanneer een upload folder URL wordt aangemaakt, wordt een uniek e-mailadres aan het publiek getoond waarmee ze toegang tot een pagina krijgen die kan worden gebruikt om bestanden rechtstreeks naar jouw account te mailen.

Een handige feature van pCloud is de URL shortener service waarmee URL’s van gedeelde bestanden/folder kunnen worden ingekort tot een korte link.

pCloud Applicaties

Je kunt je pCloud account vanaf een iOS of Android apparaat en vanuit een Windows, Mac of Linux-besturingssysteem bekijken en bewerken.

Je kunt de desktop applicatie gebruiken om mappen met andere pCloud gebruikers te delen en te beheren. Je kunt ook de hoeveelheid schijfruimte bepalen die gebruikt wordt vanaf je computer. Ook kun je een limiet zetten op de snelheid waarmee je upload en download en de hoeveelheid bandbreedte die je gebruikt met uploaden en downloaden.

Met het desktop programma van pCloud kun je al je gedeelde koppelingen bekijken en synchronisatie mappen toevoegen zodat je al je lokale bestanden op je online account kunt opslaan en beheren.

De mobiele applicatie is zeer goed gebouwd waardoor je toegang hebt tot elke functie die de website ook biedt. Dit betekent dat alles dat op de website mogelijk is ook binnen de app mogelijk is, denk aan: bestanden filteren, gedeelde koppelingen beheren, zoeken in je account, favoriete mappen maken, recente activiteit bekijken en nog veel meer.

Vanaf een mobiel apparaat kan offline bestanden worden ingeschakeld door deze toe te voegen als favoriet, daardoor wordt vervolgens het bestand naar je computer gedownload zodat deze ook toegankelijk is wanneer je geen internetverbinding hebt.

Je kunt ook automatische upload naar de mobiele app inschakelen, al je foto’s en video’s worden dan automatisch geüpload zonder enige tussenkomst van jouw kant.

Ons idee van pCloud

Gezien de beschikbare features is pCloud een uitstekende gratis cloud storage provider zonder compromissen.

De 20 GB vrije ruimte en de volledige controle over je account vanuit de mobiele app geven veel vrijheid.

De sociale media backup functie is echt heel fijn. Met Facebook ben je bijvoorbeeld in staat om zonder problemen direct verbinding te maken met je pCloud account en zonder moeite een backup te maken van al je albums. Zelfs de mappenstructuur die je van Facebook overneemt blijft intact

Een andere eigenschap die pCloud uniek maakt is de online media player die automatisch al je muziek in één map verzamelt en continu je muziek blijft afspelen. Vergelijkbare cloud opslag website die media streaming ondersteunen laten je slechts één muziekbestand tegelijkertijd afspelen, niet een hele map zoals dat met pCloud wel mogelijk is.

Geavanceerde file sharing opties is het enige dat ontbreekt bij pCloud maar functies als zoals de openbare mappen en de mogelijkheid om ZIP bestanden te downloaden zijn wel super handig.

Voor een vergelijking van functies tussen pCloud en andere cloud opslag providers ga je naar de pagina van Mega Cloud en bekijk je onderaan de vergelijkingstabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *