Gratis cloud opslag van box

Box Cloud

Box is een cloud opslag provider waarmee je 10 GB gratis opslagruimte krijgt.
Box maakt het gemakkelijk om Microsoft Office documenten te bewerken en te uploaden naar je online Box account.
Iedere Box gebruiker krijgt 10 GB gratis opslagruimte. Geregeld kun je gebruikmaken van speciale acties om je gratis opslagcapaciteit uit te breiden. Bezoek de Box website of je Box account om naar te kijken wat jij kunt doen voor meer gratis opslag ruimte.

Voordelen:

 • 10 GB gratis online opslagruimte
 • Direct zoeken door al uw Box bestanden van de mobiele applicatie en desktop-programma
 • Upload meerdere foto’s en video-bestanden vanaf een mobiel apparaat
 • Download een hele gedeelde map als een ZIP-bestand
 • Desktop-applicatie voor het uploaden van gegevens
 • Notities kunnen naast bestanden worden toegevoegd
 • Deel bestanden en mappen, zelfs als de ontvanger niet a Box account hebt
 • Offline toegang tot uw bestanden vanaf een mobiel apparaat mogelijk te maken
 • Optie om bestanden en mappen te delen van de desktop software en mobiele applicatie
 • Google Docs en Spreadsheets kunnen direct worden gemaakt op basis van de Doos

Nadelen:

 • Upload kan niet groter zijn dan 250 MB groot
 • Kan niet met een wachtwoord beveiligen gedeelde bestanden
 • Sommige functies werken alleen als u een upgrade naar een betaalde versie

Bestanden delen met Box

Je kunt een hele map met Box delen of alleen individuele bestanden. Ontvangers kunnen de hele map in een keer via een ZIP-bestand downloaden.

Je kunt ook opgeven of bestanden door anderen kunnen worden gedownload en in plaats daarvan ze uitsluitend zichtbaar maken in hun browser waardoor ze online bestanden kunnen bekijken en niet downloaden.

E-mail waarschuwingen kunnen worden ingesteld om je te waarschuwen wanneer iemand een bestand van je gedeelde Box mappen heeft download.

Wat kun je met Box?

Box is beschikbaar voor Windows en Mac OS X als een synchronisatie service met software waarmee je eenvoudig gegevens kunt droppen in je Box map om bestanden automatisch te uploaden. Dit kan overigens ook via de browser.

iOS, Android, BlackBerry, Windows 8 mobile, Windows Phone, en andere mobiele gebruikers kunnen allemaal een app downloaden voor het bekijken en delen van hun Box bestanden. Ze kunnen ook foto’s en video’s uploaden vanaf hun mobiel apparaat, bestanden gebruiken wanneer je offline bent en een wachtwoord instellen voor extra veiligheid. Een speciale mobiele pagina die is geoptimaliseerd voor mobiele telefoons is ook beschikbaar waardoor je met oudere (smart-) phones  toegang hebt tot je bestanden.

Er is ook een applicatie genaamd Box Edit die je kunt installeren om op een desktop pc het bewerken van documenten mogelijk te maken. Bijvoorbeeld wanneer je een DOCX bestand van je online Box account opent en ervoor kiest om een ​​bewerking te doen, dan zal het bestand geopend worden in Microsoft Office (als je deze hebt geïnstalleerd). Wanneer je het bestand vervolgens opslaat, zal het bestand automatisch worden geupload naar je Box account, uiteraard met de wijzigingen die je hebt aangebracht.

Let op dat de sync applicatie niet nodig is om Box Edit te gebruiken.

Beperkingen van Box

De upload limiet is 250 MB per bestand. Dit geldt voor zowel de desktop toepassing als voor browser toepassing.

Box is niet in staat om gedeelde bestanden te beveiligen met een wachtwoord. Deze optie is alleen beschikbaar wanneer je upgrade naar een betaald account.

Ons idee van Box

Het gehele ontwerp van de web-interface van Box is zeer prettig om mee te werken. Het is een hele schone interface en niet verwarrend zoals andere cloud opslag services. Enkele van de functies zijn alleen beschikbaar wanneer je upgrade naar een betaald abonnement met Box, en deze instellingen worden duidelijk als zodanig gemarkeerd, wat handig is, je weet waar je aan toe bent.

De desktop applicatie, Box Sync, is nog gemakkelijker te gebruiken. Er zijn geen instellingen of opties om het synchroniseren uit te schakelen. Terwijl eenvoud een voordeel kan zijn, betekent dat ook dat er geen extra opties zijn om handmatig het bandbreedte verbruik in te stellen. Als je constant bestanden synchroniseert  tussen je desktop en online Box account, kan je netwerk vertraging oplopen door de continue upload van bestanden, waardoor je traag internet krijgt en langzaam download.

De mobiele applicatie is echt leuk. Je bent in staat om makkelijk door je bestanden te bladeren en documenten of media te bewerken. Ook in de instellingen is er een optie om je te waarschuwen wanneer je bestanden van meer dan 20 MB upload terwijl je op een mobiel netwerk zit zodat je je internet bundel niet helemaal verbruikt zonder dat je het in de gaten hebt.

Je kunt ook documenten en andere bestanden van je Box account naar andere applicaties/clouds verzenden zoals naar Dropbox. Dus het overzetten van bestanden naar een andere cloud opslag service is mogelijk.

Handig is dat je foto’s en video’s in bulk van de mobiele applicatie kunt uploaden naar je Box account, maar daarentegen niet een heel album met media. Activiteit als deze wordt weergegeven in een activiteiten log om inzicht te houden in je opslag verbruik.

Kortom zijn wij enorm goed te spreken over zowel mobiele versie van Box als de web versie van Box.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *