Onbeperkt gratis opslag van Hive

Hive Cloud

Hive is een gratis online opslagdienst die geen beperking legt op hoeveel bestanden je kunt opslaan, je krijgt onbeperkte ruimte.

Je bestanden kunnen worden gedeeld met vrienden die jouw bestanden kunnen streamen, kopiëren en downloaden, of je kunt dingen in persoonlijke mappen opslaan die alleen voor jou toegankelijk zijn.

Een verschil met andere cloud opslag diensten is dat Hive het opslaan van torrent-bestanden ondersteunt waardoor je Hive kunt gebruiken als een gratis online torrent programma.

Iedereen die zich inschrijft voor Hive krijgt direct onbeperkt opslagruimte zonder kosten. Extra functies kun je krijgen door middel van een Premium account en door vrienden door te verwijzen naar Hive.

Voordelen:

 • Onbeperkte opslagruimte.
 • Schoone interface.
 • Bestanden delen met andere gebruikers.
 • Ondersteunt streaming van mediabestanden.
 • Upload bestanden van maximaal 20 GB in grootte.
 • Documenten kunnen worden geüpload met een grote tot 250 MB.
 • Bestanden importeren vanuit via een URL en vanuit Dropbox.
 • Met instant search vindt je snel bestanden in je account en in gedeelde accounts van vrienden.

Nadelen:

 • Delen van bestanden en mappen met mensen die geen gebruik maken van Hive is nog niet mogelijk.
 • Geen mogelijkheid om meer dan 50 GB in een maand tijd te uploaden.
 • Geen desktop apps voor het uploaden van bestanden.
 • Geen geavanceerde opties voor delen zoals met wachtwoordbeveiliging.
 • Moet een hele map delen om een ​​enkel bestand te kunnen delen.
 • Hive wordt ondersteund met advertenties.
 • Video’s worden niet in high definition gestreamd.
 • Limiet op download snelheden.

Bestanden delen met Hive

Je kunt geen link delen naar bestanden / mappen op jouw Hive account, om gegevens te delen met andere Hive gebruikers moet je “vrienden” worden met een andere Hive gebruiker. Zodra je vrienden bent kunnen jullie beide bestanden van elkaar inzien, waarmee je bestanden van elkaars account kunt kopiëren, elkaars muziek en video’s kunt streamen en bestanden naar je computer kunt downloaden.

Standaard worden bestanden en mappen openbaar zichtbaar voor al je vrienden maar je kunt ook mappen vergrendelen en alleen openbaar maken voor specifieke vrienden.

Download en Stream Torrents met Hive

Wanneer je bestanden wilt toevoegen aan je Hive account kun je ze via drag en drop naar Hive kopiëren, ze importeren vanuit Dropbox, of URL’s plakken. De URL’s die je kunt plakken zijn niet beperkt tot standaard bestanden zoals foto’s en video’s . Je kunt dus ook torrents opslaan in je account.

Plak een torrent’s “magnet” link in de sectie “Plakken” zoals je dat zou doen met een URL en klik op ‘Get Link’ om te beginnen met het uploaden van de bestanden die deel uitmaken van die torrent.

Als een torrent die je uploadt al door een andere gebruiker is geupload naar Hive, zal dat bestand meteen aan jouw account worden toegevoegd, kortom een fantastische functie. Zonder wachttijd worden bestanden op jouw account geplaatst en het maakt niet uit hoe groot de torrent bestanden zijn.

Op deze manier bestanden toevoegen aan Hive werkt net als dat je bestanden upload vanaf je computer, maar je hebt nog wel een limiet van 50 GB per maand qua uploadcapaciteit.

Ons idee van Hive

Hive is een geweldige cloud service want afgezien van de maandelijkse upload limiet heb je de mogelijkheid om 50 GB per maand op te slaan, meer kun je niet verwachten van een cloud opslag provider.

De torrent functie is echt super omdat sommige torrents een ​​lange tijd in beslag nemen om te downloaden, maar met Hive worden bestanden die andere Hive gebruikers al hebben binnengehaald via een torrent, automatisch op je account gezet. Dit bespaart veel tijd wanneer je vaak via torrents download.

Er zijn ook mindere kanten aan Hive. Bijvoorbeeld wanneer je bestanden naar je account wilt uploaden, kun je pas achteraf kiezen waar ze worden opgeslagen. Dit betekent dat je voortdurend je bestanden naar de juiste mappen moet slepen en neerzetten.

Ook wanneer je een ​​enkel bestand wilt delen met een van de aangesloten vrienden op Hive, moet je het bestand in een map zetten,  de map vergrendelen en kiezen met wie je die map wilt delen. Dit is niet erg maar kost iets meer tijd dan met andere cloud diensten waarmee je in minder stappen bestanden/mappen kunt delen.

Voor een vergelijking van functies tussen Hive en andere cloud opslag providers ga je naar de pagina van Mega Cloud en bekijk je onderaan de vergelijkingstabel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *