Gratis opslagruimte van Seacloud met Seafile

SeaCloud

Seacloud is een gratis online opslag cloud die tal van handige functies heeft voor iedereen die geïnteresseerd is in het online delen van hun bestanden.

Hoewel de opslagcapaciteit veel kleiner is dan bij concurrenten, is Seacloud een dienst met zeer veel handige opties, meer dan met concurrenten.

Je ontvangt na aanmelding direct 1 GB gratis opslagruimte.

Voordelen:

 • Bestanden en mappen kunnen met iedereen worden gedeeld, zelfs met niet-geregistreerde gebruikers.
 • Ondersteunt wachtwoordbeveiliging en automatisch laten vervallen van gedeelde mappen en bestanden.
 • Gedeelde mediabestanden kunnen zonder te worden gedownload worden gestreamd.
 • Mogelijkheid om meerdere bestanden en hele mappen met behulp van een internet browser te uploaden.
 • Gegevens kunnen naar Seacloud worden geüpload vanaf een desktop programma.
 • De mobiele app ondersteunt video en foto uploads.
 • Je kunt van bestanden favoriete maken om gemakkelijke toegang tot die bestanden te krijgen.
 • Tekstbestanden kunnen worden aangemaakt en online worden bewerkt.
 • Je kunt een aangepaste koppeling maken waardoor anderen gemakkelijk bestanden naar je account kunnen uploaden.
 • Verwijderde bestanden kunnen worden hersteld tot maximaal een maand terug.
 • Ontvangers kunnen met één klik ieder bestand in een gedeelde map downloaden.

Nadelen:

 • Krijgt niet veel gratis opslag.
 • Geen methoden om meer gratis ruimte te krijgen.

Bestanden delen met Seacloud

Seacloud heeft veel opties als het gaat om het delen van bestanden. Je bent niet beperkt tot alleen het delen van bestanden, je kunt ook een map aanmaken waarin iedereen, bekend of anoniem bestanden naar kan uploaden, een unieke functie voor cloud opslag diensten.

Je kunt bestanden en mappen delen door eerst een bibliotheek op te zetten en deze daarin te plaatsen. Dus in plaats van individuele bestanden en mappen te delen met personen kun je een bibliotheek aanmaken en een groep bestanden en mappen in één keer met andere Seacloud gebruikers delen.

Om delen met andere gebruikers nog gemakkelijker te maken kun je groepen aanmaken, mensen toevoegen aan die groepen en vervolgens in de groep bestanden met hen delen. Zodra een groep is gemaakt, kun je gemakkelijk kiezen uit willekeurige bestanden om te delen, een map delen of een bibliotheek delen.

Delen met individuen en anoniem delen

Er zijn met Seacloud twee manieren waarop je gegevens kunt delen. Je kunt bestanden delen met individuen en openbaar delen via anonieme mappen.

Bestanden delen met individuen:

Je kunt met iedereen bestanden en mappen delen, zelfs als ze niet mede Seacloud gebruikers zijn. Je hebt toegang tot meerdere beveiligingsmogelijkheden zoals het instellen van een wachtwoord en/of een vervaldatum voor wanneer de gedeelde koppeling ongeldig wordt. Beide beveiligings opties kun je tegelijk instellen.

Andere mensen kunnen jouw gedeelde documenten, video’s, afbeeldingen en muziek streamen vanuit een browser zonder de noodzaak deze bestanden te downloaden.

Wanneer je een map deelt, heeft de ontvanger de mogelijkheid een specifiek bestand uit die map te downloaden maar ook de mogelijkheid alle bestanden in één keer als een ingepakt ZIP bestand te downloaden.

Anoniem uploaden Mappen:

Er wordt met anonieme mappen een aparte koppeling gemaakt voor uploads en een koppeling voor downloads, wat betekent dat je een bepaalde link aan iemand kunt geven om eenvoudig bestanden te uploaden maar ook te downloaden.

Net als met het delen van bestanden en mappen, heb je ook de optie om een ​​wachtwoord in te stellen wanneer anoniem uploaden noodzakelijk is, dus wanneer een upload of download voor een specifiek persoon bedoeld is en niet voor de hele wereld.

Als iemand alleen een upload link krijgt dan kan die gene niet downloaden en ook niet door je bestanden bladeren. Het is dus noodzakelijk beide links te met diegene te delen om bestanden te uploaden én te downloaden.

Je hebt een handige lijst waarin je ieder bestand ziet staan dat gedeeld is met handige navigatie waarmee je makkelijk bestand-links kunt ophalen en delen. Van hieruit kun je precies zien hoeveel bezoeken iedere URL heeft ontvangen en indien nodig onmiddellijk stoppen met het delen van een van de links.

Seacloud Applicaties

Seacloud’s desktop programma heet Seafile. De applicatie werkt op Windows, Mac en Linux computers en is ook beschikbaar als een gratis mobiele app voor Android en iOS apparaten.

Het desktop programma werkt door het automatisch synchroniseren van de mappen in je Seacloud account met die op je computer. Dit betekent dat ieder bestand dat je in een bepaalde sync map op je computer plaatst onmiddellijk naar je online account zal beginnen te uploaden.

Hoewel dit geweldig is voor het uploaden van bestanden naar Seacloud en ook kinderlijk eenvoudig is om te doen, is het volkomen nutteloos wanneer je bestanden wilt delen omdat je de gedeelde URL naar bestanden niet kunt kopiëren zonder toegang tot de website via een browser. Dropbox is een soortgelijke cloud dienst, de wel het delen via het desktop programma biedt.

Wat heel fijn is aan de dekstop applicatie van Seacloud (SeaFile) is dat je de upload en download snelheid kunt beperken, waarmee je dus kunt bepalen hoeveel bandbreedte Seafile gebruikt.

Met de Seafile mobiele app kun je foto’s en video rechtstreeks naar je Seacloud account uploaden en bestanden met anderen kunt delen, ook kun je de naam van bestanden wijzigen en bestanden verwijderen.

Ons idee van Seacloud

Wat vooral fijn is is het gedeelte binnen Seacloud waar je kunt zien welke wijzigingen je hebt aangebracht. Dit kan handig zijn wanneer je een bestand verkeerd hebt geplaatst of verwijderd.

Wanneer iemand anders een bestand naar je account upload, kun je dit niet alleen zien in het gedeelte ‘activiteiten’ maar ook binnen het gedeelte met ‘meldingen’. Je kunt zelfs instellen dat je een e-mailbericht ontvangt met een melding dat iemand een bestand rechtstreeks naar je account heeft geupload wat natuurlijk fijn is om bij te houden wat er op je account gebeurt wanneer je niet ingelogd bent.

Sommige cloud opslag providers vereisen dat je bij iedere handeling wacht tot een advertentie voorbij is, bijvoorbeeld wanneer je een gedeeld bestand wil downloaden. Met Seacloud is dit niet het geval, je kunt een download direct starten nadat je de gedeelde URL hebt geladen.

Houdt er rekening mee dat al je bestanden worden verwijderd wanneer je 6 maanden achter elkaar niet bent ingelogd.

Al met al is het enige nadeel van Seacloud de beperkte opslagcapaciteit die je bij een gratis account krijgt, je ontvangt een stuk minder opslagruimte dan bij concurrenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *