50 GB gratis opslagruimte met Mega

Mega Cloud

MEGA biedt 50 GB gratis online opslag met ondersteuning voor delen en mobiele uploads.

MEGA-gebruikers krijgen meteen 50 GB gratis cloud opslagruimte. Er zijn geen manieren om meer vrije ruimte te verdienen met MEGA.

Een hele map of afzonderlijke bestanden kunnen worden gedeeld vanaf je MEGA account, zodat iedereen je gedeelde inhoud kan downloaden zonder de noodzaak van een eigen gebruikersnaam en wachtwoord.

Voordelen:

  • Onmiddellijke toegang tot 50 GB gratis opslagruimte.
  • Kunt mappen delen met het publiek.
  • Ondersteunt meerdere bestanden & mogelijkheid mappen te downloaden als een ZIP-bestand.
  • Uploaden vanaf de mobiele app is mogelijk.
  • Upload hele mappen via een browser.
  • Kan de snelheid van uploads aanpassen via de browser.
  • Ondersteunt pauzeren van uploads.

Nadelen:

  • 10 GB bandbreedte limiet (iedere 30 minuten).
  • Geen geavanceerde mogelijkheid om koppelingen delen met wachtwoordbeveiliging.

MEGA Applicaties

Mobiele toepassingen voor toegang tot je MEGA account zijn beschikbaar voor iOS, BlackBerry, Windows Phone en Android-gebruikers. Je kunt bestanden zoeken, uploaden, downloaden, streamen en delen.

Er is ook een Windows, Mac en Linux desktop programma genaamd MegaSync dat een map op je computer aanmaakt waar je bestanden en mappen naartoe kunt slepen en automatisch kunt uploaden naar je MEGA account.

Ons idee van MEGA

MEGA werd opgericht om een cloud dienst beschikbaar te stellen die de privacy issues van andere cloud storage diensten wegneemt. Zo is de end-to-end data-encryptie is een geweldige beweegreden om MEGA kiezen, niet meegenomen de gratis 50 GB die je erbij krijgt.

Je kunt bandbreedte snelheidslimieten instellen in je accountinstellingen zodat bij het uploaden via een browser of via het desktop sync programma je internet niet wordt leeggetrokken. De upload-interface voor browsers lijkt eigenlijk een beetje op het programma dat is geïnstalleerd op je PC, dus het is echt gemakkelijk te gebruiken en ondersteunt zelfs uploads van hele map .

Het desktop sync programma kan automatisch bestanden uploaden die bepaalde trefwoorden bevatten, zodat je geen onnodige inhoud upload, een zeer handige feature die uniek is met Mega. De software van Mega heeft een heel mooi voortgang scherm dat laat zien wat er op dit moment aan het uploaden is, hoeveel tijd is overgebleven, en de bestanden die onlangs zijn veranderd.

Een minpunt is dat er geen geavanceerde functies zijn voor het delen en verzenden van MEGA-bestanden, kortom alles wat je deelt is een openbare link. Wachtwoordbeveiliging of het verlopen van gedeelde links zou een groot pluspunt zijn.

De 10 GB bandbreedte limiet lijkt misschien een minpunt, maar zelfs als je het allemaal op gebruikt, kun je binnen een tijdsbestek van 30 minuten weer opnieuw 10 GB uploaden.

Al met al kunnen wij concluderen dat Mega echt een super cloud provider is met haar 50 GB gratis cloud opslag en uitermate goede beveiliging.

Als je niet zeker weet of je MEGA wilt vergelijk dan de eigenschappen van Mega met andere cloud opslag diensten in onderstaande tabel.

MEGAMankayiaHiveMediaFirepCloud
Opslagruimte50 GBOngelimiteerdOngelimiteerd10-50 GB10-20 GB
Limiet10 GBOngelimiteerd50 GBOngelimiteerdOngelimiteerd
Openbaar Bestanden Delen
Openbaar Folders Delen
Geavanceerde Deel Opties
Stream Media Bestanden
Bulk Downloads
Publieke Uploads
Bulk Bestand Uploads
Folder Uploads
Uploads
Torrent Uploads
Upload Bestanden van andere websites
Invloed op Upload Bandbreedte?
Desktop Programma
Mobiele Applicaties
Automatisch Mobiele Uploads

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *