Gratis cloud opslag van Copy

Barracuda Copy Cloud

Copy is een Cloud storage bedrijf die gratis opslagruimte, het delen van bestanden en mobiele toegang benadrukt. Net als vele andere cloud providers geeft Copy gebruikers de mogelijkheid om bestanden te uploaden en te synchroniseren tussen een onbeperkt aantal apparaten, en de service kan ook bijzonder nuttig zijn voor kleine bedrijven en teams.

COPY PRIJZEN

Iets later gelanceerd dan de andere cloud opslag diensten is IT-bedrijf Barracuda Networks, Copy’s moederbedrijf op zoek naar nieuwe klanten. Nieuwe klanten worden gelokt met grote hoeveelheden gratis opslag en royale betaalde opslag vergoedingen bij doorverwijzing. Een zeer aantrekkelijke deal wanneer u kijkt naar de hoeveelheid gratis opslag die u krijgt. Copy’s gratis en betaalde plannen zijn zeer goed geprijsd. U krijgt 15 GB gratis opslagruimte, wat vergelijkbaar is met Google Drive en veel meer dan Dropbox’s 2GB. Als u ervoor kiest om te betalen, betaald u ongeveer €10 per maand waarvoor u een enorme 250GB aan opslagruimte krijgt.

Er is een extra element kenmerkend voor Copy’s prijsmodel waarin het zich onderscheidt van andere diensten; iets wat het bedrijf “fair opslag” noemt. Wanneer u met Dropbox bijvoorbeeld 20GB aan opslag neemt en deze deelt met 3 andere gebruikers, dan neemt dit voor iedere gebruiker 20GB van hun opslag in beslag. Met Copy wordt diezelfde 20GB eerlijk verdeeld over de vier gebruikers waardoor er maar 5GB van iedere gebruiker zijn account in beslag wordt genomen.

COPY ZAKELIJK

Copy biedt ook gratis zakelijke accounts voor maximaal vijf teamleden. U maakt teams en geeft deze teams toegang tot specifieke mappen. Terwijl dit zakelijke cloud gebruik mogelijk is met andere cloud diensten, geen van de andere cloud dienten maakt het zo gemakkelijk zonder vergoeding.

Nadat u zich heeft aangemeld, vraagt Copy of u uw bestanden van andere cloud diensten wilt kopiëren naar Copy. Met behulp van het programma Move.io, heeft u toegang tot Dropbox, Box en Google Drive, mits u natuurlijk toestemming geeft om toegang te verkrijgen.

DEKSTOP APPLICATIE COPY

Copy’s desktop software is opvallend vergelijkbaar met Dropbox’s desktop software. Het heeft dezelfde functies, zoals de proxy-instellingen, download en upload snelheid limieten en LAN-synchronisatie, maar deze dektop applicatie heeft ook een speciale interface die bestanden en mappen toont die op dit moment gedeeld zijn met andere gebruikers. Opties met deze applicatie zijn mappen ongedaan maken, mappen delen door middel van een link of het delen van mappen ongedaan maken. Met andere Cloud diensten, zijn dit soort opties alleen mogelijk via een web-interface.

Wilt u Copy gebruiken om een ​​back-up van bestanden te maken, toegang op afstand, slepen en neerzetten van bestanden en mappen in de map Copy die op uw harde schijf is aangemaakt of het automatisch synchroniseren met de cloud? Dan is Copy daar uitermate voor geschikt. Het delen van bestanden vanaf de desktop is kinderlijk eenvoudig, u hoeft alleen maar met de rechtermuisknop op een bestand te klikken en Copy geeft u de mogelijkheid om een ​​koppeling via e-mail te verzenden of kopieer een link naar uw klembord en deel deze bijvoorbeeld via e-mail.

WEBINTERFACE COPY

De website is onderverdeeld in vier kolommen. U kunt uw accounts waarop u bent aangemeld overzichtelijk inzien, gedeelde mappen binnen ieder account inzien, een lijst met bestanden zien waarvan u helemaal rechts een voorbeeldvenster heeft waarin u zonder het openen/downloaden van een document, media bestand of ander bestand ziet wat het bestand is (d.m.v. thumbnails)

De interface lijkt heel simpel, alle functies die u van een Cloud service zou verwachten zijn beschikbaar. Door met de rechtermuisknop te klikken op een bestand ziet u een context menu die de bestandsinformatie toont, geschiedenis van het bestand, opties om te delen en als u een beheerder bent kunt u gebruikers toevoegen aan uw bedrijf en groepen beheren. Deze administratieve taken kunnen alleen via de webinterface worden uitgevoerd en kan niet worden geopend hetzij via de desktop-software of de mobiele applicaties. De vreemdste weglating binnen de online interface van Copy is een zoekfunctie, wat voor gebruikers met veel bestanden en mappen frustrerend kan zijn.

FUNCTIES VAN COPY

In tegenstelling tot Microsoft SkyDrive en Google Drive, heeft Copy geen ingebouwde editing software, wat betekent dat je niet in staat bent om te werken zonder Microsoft Office of OpenOffice. Er is geen store aanwezig met extensies van derden (add-ons), iets dat Dropbox wel biedt. Waarschijnlijk komt dit doordat de cloud dienst Copy nog vrij nieuw is op cloud markt en ontwikkelaars nodig heeft om dit te realiseren. Waarom op zoek naar Ontwikkelaars? Omdat er een application programming interface (API) ontwikkeld is waarmee onafhankelijke developers applicaties voor Copy kunnen ontwikkelen.

COPY’S MOBIELE APPS

Copy heeft een uitstekend aanbod van mobiele apps, met applicaties voor Android, iOS en Windows Phone. Deze apps zijn vrij basic qua features, maar doen alle dingen die je zou verwachten. Alle bestanden kunnen worden gekenmerkt als favorieten voor offline toegang en kunnen worden verplaatst, gedeeld of hernoemd. Ook is er een voorbeeldvenster voor documenten en mediabestanden, net zoals in de web-interface.
Copy is misschien laat gearriveerd op Cloud opslag markt, maar het heeft de belangrijkste sterke punten van de concurrenten gecombineerd tot één zeer kosteneffectieve cloud dienst. Voor gebruikers die gewoon een manier willen om een back-up te maken en mappen en bestanden kunnen delen met meerdere computers, is Copy een cloud opslag dienst van goede prijs-kwaliteit verhouding, niet te vergeten dat u meteen 15GB gratis opslag krijgt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *