Gratis cloud opslag van dropbox

Dropbox cloud

Dropbox biedt 2 GB gratis online opslag met een hoop methoden om meer gratis opslagruimte te krijgen. Het bekijken van bestanden op verschillende apparaten en het uploaden en delen van hele mappen is een eitje met Dropbox.

Iedereen begint met 2 GB tijdens het inschrijven bij Dropbox. Er zijn talloze manieren waarop je meer ruimte kunt krijgen, een aantal eenvoudige en andere die een beetje meer tijd in beslag nemen.

In totaal kun je eindigen met ongeveer 18 GB aan gratis opslagruimte van Dropbox, hetgeen voor de meeste mensen voldoende is (mits je geen foto’s upload).

Voor- en nadelen van Dropbox

Voordelen:

  • 2 GB vrije ruimte wordt onmiddellijk toegewezen aan iedere gebruiker die zich registreert.
  • Gratis opslagruimte kan oplopen tot wel 18 GB.
  • Desktop app voor Windows, Mac en Linux besturingssystemen.
  • Mogelijkheid om bandbreedte van uploads en downloads te beperken bij bestandsoverdrachten.
  • Mobiele app voor meerdere apparaten/OS.
  • Geen bestandsgrootte upload limiet bij gebruik van de desktop-software.
  • Bestanden en mappen delen met iedereen.
  • Gedeelde bestanden kunnen worden gedownload als een ZIP bestand.
  • Gemakkelijk bijhouden welke bestanden en mappen gedeeld zijn en de mogelijkheid via een browser link bestanden te delen.

Nadelen:

  • Gedeelde mappen worden voor een dag gedeactiveerd wanneer je meer dan 20 GB op dag hebt uitgewisseld tussen een apparaat en je Dropbox account.

Bestanden delen met Dropbox

Afzonderlijke bestanden of hele mappen kunnen met Dropbox worden gedeeld, zonder de noodzaak om een ​​account te hebben voor de ontvanger .

Ontvangers kunnen naar hun eigen computer een hele map downloaden in ZIP formaat.

Dropbox Applicaties

Windows, Mac, Linux, iOS, Android, BlackBerry, Windows Phone / tabletten en Kinde Fire gebruikers kunnen al genieten van het gebruik van Dropbox met de gratis desktop en mobiele apps.

Ons idee van Dropbox

Dropbox is één van onze favoriete gratis cloud opslag diennsten en dat komt met name door het gemak waarmee Dropbox te gebruiken is. Je kunt gewoon bestanden naar je Dropbox folder slepen om ze direct te uploaden naar je Dropbox account. Je kunt ook met iedereen hele mappen delen, zelfs met diegene zonder Dropbox account.

In tegenstelling tot gelijkwaardige diensten voor online opslag, kun je met Dropbox beperken hoeveel bandbreedte verbruikt wordt bij het uploaden of downloaden van bestanden via de desktop software. Dit helpt enorm wanneer je niet wilt dat de verbinding trager wordt bij gebruik van Dropbox.
De mobiele app is puur genot omdat deze je automatisch al je foto’s upload naar je Dropbox account en die bestanden vervolgens direct zichtbaar zijn op je bureaublad of binnen de web interface wanneer je inlogd op je account.

Dropbox is kortom zeer gebruiksvriendelijk, hoewel het jammer is dat de de gratis opslagruimte minder is dan bij vergelijkbare gelijkwaardige cloud opslag diensten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *